abc-synskirurgi

ABC-Synskirurgi

abc-synskirurgi

ABC-Synskirurgi

Spørsmål og svar om synskirurgi

Passer synskirurgi for meg?

Har du hatt stabil brillestyrke de siste to årene, kan du mest sannsynlig ta en øyeoperasjon. Med laser kan vi effektivt korrigere synsfeil fra ÷8 til +4. Med ICL operasjon kan vi korrigere styrker utover dette. Er du over 50 år og sliter med å se klart på nært hold, kan bl.a. skifte av selve øyelinsen hjelpe. Når vi skifter øyelinsen er det ingen begrensning på brillestyrken.

Det finnes noen tilfeller der øyeoperasjon ikke kan utføres. Dette avklares etter en forundersøkelse hos oss.

Time til forundersøkelse bestiller du på vår hjemmeside  eller ved å ringe tlf. 800 80 222.

 

Hva skjer under forundersøkelsen?

Dette er ditt første møte med våre øyespesialister. Her vil en optiker med mastergrad i klinisk optometri foreta en grundig synsundersøkelse på deg. Denne skal først og fremst gi svar på om vi kan operere øynene dine og hvilken metode som passer best for akkurat dine øyne. For å utelukke eventuelle øyesykdommer vil vi utføre en grundig undersøkelse av både fremre og bakre del av øyet. I forbindelse med disse målingene vil du få øyedråper som gjør pupillene dine større. Dette gir oss bedre innsyn, men kan gjøre at du ser litt uklart i noen timer etterpå. Du skal derfor ikke kjøre bil selv den første tiden etter undersøkelsen.

Avslutningsvis gjennomgår vi resultatene med deg, besvarer spørsmål og anbefaler operasjonsmetode. Tid for operasjon kan avtales i nær fremtid. For at veien til målet skal bli kortest mulig, opererer vi som regel begge øynene samtidig.

 

Hvor raskt kan jeg få time?

Vi har stort sett tilgjengelig time for forundersøkelse i løpet av en uke eller to. Kontakt oss for mer nøyaktig svar.

 

Hvor lang tid tar behandlingen?

Forundersøkelsen tar ca. 1,5 time. Fra du kontakter oss for å få time til forundersøkelse til du har fått nytt syn, behøver det ikke gå mer enn et par uker.

Selve inngrepet er over i løpet av minutter, avhengig av metode. Men med klargjøring og etterarbeid må du beregne 2-3 timer på klinikken.

 

Gjør en laseroperasjon vondt?

Nei. Opplevelsen av smerte er individuell, men flertallet av våre kunder beskriver våre metoder som smertefrie. Det er mer ubehag forbundet med et tannlegebesøk. Enkelte rapporterer lett ubehag under selve inngrepet, men ikke smerte.

 

Er det farlig å ta en øyeoperasjon?

Det er en viss risiko forbundet med alle kirurgiske inngrep. For å minimere denne, benytter vi oss av det nyeste og beste utstyret på markedet til enhver tid. Vi bruker også engangsutstyr der det lar seg gjøre, for å holde risikoen for komplikasjoner så lav som mulig.

For mer utfyllende infornasjon, kan du lese om våre behandlinger.

 

Hvor lenge varer resultatet av øyeoperasjonen?

Øyne som i utgangspunktet er stabile vil ikke endre status nevneverdig i løpet av årene etter kirurgi. Våre metoder gir en varig endring i synet, men naturlige aldersrelaterte endringer, f.eks. grå stær og presbyopi, kan vi ikke stoppe

 

Jeg sliter med tørre øyne. Hvilken effekt kan en operasjon ha på dette?

Etter en laser operasjon må nerver i hornhinnen gro tilbake, dette tar normalt 6-12 uker, men for noen kan det ta noe lengre tid. Etter dette tidsintervallet skal fuktigheten i hornhinnen være slik den var før operasjonen. Er det ett underliggende tørrhetsproblem vil øyet fortsette å være tørt på lik linje med før operasjonen. Før nerve-trådene er regenerert vil ikke øyets blunkerefleks, som produserer tårer når det er tørt, fungere optimalt. Derfor skal alle dryppe med fuktgivende øyedråper i en periode etter kirurgien.

Etter en linsebytteoperasjon kan øyet oppleves noe "ruskete", dette er midlertidig. Ruskfornemmelsen kommer av at man har laget små mikroskopiske snitt som må heles.

 

Glorier og gjenskinn fra lys

Det er vanlig å oppleve noe glorier og gjenskinn fra lys de første ukene etter laserkirurgi. Med eldre lasere og operasjonsteknikker kunne glorier, spesielt om natten, være ett mer permenent problem. Dette skyldes enten fordi man ved LASIK behandlet et for lite område på øyet eller at man induserte aberrasjon fordi man ikke hadde dagens "bølgefront" teknologi tilgjengelig. Bølgefrontlaser-teknologi korrigerer det man kaller høyere grads aberrasjoner, som enkelt forklart er små synsfeil annet enn langsynt, nærsynt og skjeve hornhinner.

Etter RLE/linsebytte-operasjon er det også vanlig å ha noe glorie/gjenskinn. Dette skyldes mikroskopiske ringer i den nye linsen. Det er disse ringene i linsen som gir godt syn på avstand, nær og mellomavstand. Hjernen tilpasser seg gloriene, også kalt neuradapsjon. Med dagens linseteknologi er man mindre plaget av dette enn med tidligere generasjons multifokale linser.

 

Når kan jeg gå tilbake på jobb?

Du er vanligvis tilbake i normalt arbeid allerede dagen etter.

 

Kan jeg ha RLE hvis jeg tidligere er laseroperert?

Ja, det kan du, så lenge forholdene ligger til rette for det. Dette finner vi ut av på en forundersøkelse.

 

Hvor raskt etter operasjonen kan jeg drive sport?

Laser: Du kan trene allerede dagen etter en laseroperasjon, men du bør unngå kontaktsport og lignende der det er lett å få noe på øyet. I mange situasjoner kan dette løses ved å bruke en vernebrille under trening. Spør oss gjerne spesifikt om din sport under forundersøkelsen.

RLE/ICL: Du kan være normalt fysisk aktiv dagen etter operasjonen, men du kan ikke trene hardt den første uken. Før du trener kontaktsport, bør det gå 4 uker. Spør oss gjerne spesifikt om din sport under forundersøkelsen.

 

Hva koster det å få nytt syn?

Du vil få en eksakt pris når vi har gjennomført forundersøkelsen og vet hva som må gjøres. Se egen prisliste for mer informasjon eller ta kontakt med oss.

 

Må jeg betale alt med en gang?

Nei. Vi tilbyr betalingsordning via Resurs Bank.

 

Hvordan kommer jeg i gang?

Kontakt oss for å avtale en helt uforpliktende time hvor vi snakker om ditt syn og dine muligheter: Tlf. 800 80 222 eller e-post post@abc-sk.no

Mer informasjon finner du også her på vår nettside.

 
Bestill forundersøkelse

Gjennom vår grundige forundersøkelse finner vi den behandlingen som passer best for deg og din synsfeil.

Våre resultater

Vi i ABC Synskirurgi sender jevnlig inn alle våre resultater til Bausch & Lomb for evaluering. Dette gjør vi for å få ekstern vurdering av vårt arbeid.

Passer synskirurgi for alle?

Vi liker å si at vi kan hjelpe alle som ikke ser perfekt. Er du over 18 år med stabil brillestyrke de siste to årene, kan du mest sannsynlig ta en øyeoperasjon.