abc-synskirurgi

ABC-Synskirurgi

abc-synskirurgi

ABC-Synskirurgi

Passer synskirurgi for alle?

Er du over 18 år med stabil brillestyrke de siste to årene, kan du mest sannsynlig ta en øyeoperasjon. Med Laser kan vi effektivt korrigere synsfeil fra -8 til +4. Det finnes også andre metoder som gjør at vi kan korrigere styrker utover dette. Er du over 50 år og sliter med å se klart på nært hold, kan bl.a. skifte av selve øyelinsen hjelpe. Det finnes noen få tilfeller der øyekirurgi ikke kan utføres, eller der det oppstår grunner til at en operasjon må utsettes. Dette avklares etter en forundersøkelse hos oss.

Visste du at ca. 80 % av alle sanseinntrykkene våre går gjennom øynene? Beslutningen om å få utført kirurgi på øynene, er derfor en viktig beslutning. Dette er noe du bare skal gjøre én gang i livet. Vi bryr oss om hver enkelt som kommer i kontakt med oss, og vi bruker å si at vi er store nok til å levere et utmerket resultat, men små nok til å bry oss. Alle som kommer til oss skal føle seg godt ivaretatt og trygge gjennom hele prosessen. Noen av de vi har hjulpet, kan du lese om under referanser.

Resultatet etter øyeoperasjonen

Noen få må regne med å bruke en svak brille for å oppnå maksimal synsstyrke etter behandling. Dette gjelder oftest de som har høye styrker i forkant av operasjon. Når det er sagt så vil 100% av de vi opererer kunne kjøre bil uten brille etter operasjon.Våre metoder gir en varig endring i synet, men naturlige aldersrelaterte endringer, f.eks. grå stær og presbyopi, kan vi ikke stoppe.

Våre gode resultater kommer etter årelang jakt på detaljer som kan forbedres. Laserindustrien har jobbet hardt med utvikling av produktene samtidig som vi i ABC Synskirurgi har forbedret alle ledd. Optikere med Master grad gjør forundersøkelsen som deretter blir kontrollert av kirurg. Dersom kirurgen ikke er helt fornøyd med enkelte målinger må dette taes om igjen.

De vanligste synsfeilene

Øyet består av en rekke fine muskler som gjør deg i stand til å bevege blikket fra objekt til objekt, og fra en avstand til en annen. Øyet justerer seg slik at lysstrålene alltid er i fokus på netthinnen. Dermed ser du klart både på korte og lange avstander.

 

Langsynthet (hypermetropi)

Problemer med å se klart på nært hold? Da er du sannsynligvis langsynt. Dette er en veldig vanlig synsfeil som iblant forveksles med alderslangsynthet, men som har helt andre årsaker. Er du langsynt, brytes lysstrålene på en slik måte at disse får sin fokus bak netthinnen i stedet for på den. Bildet blir tåkete. Dette kan vi korrigere. Du vil se klart og slippe trette øyne, røde øyne og hodepine.

 

Nærsynthet (myopi)

Har du problemer med å se klart på lang avstand, men ser godt på nært hold? Da er du mest sannsynlig nærsynt, og du er ikke alene. Nesten en tredjedel av verdens befolkning er nærsynte. Er du nærsynt, føler du deg ofte trett i øynene. Noen ganger får du hodepine eller svie i øynene. Årsaken til nærsynthet er enten at øyet har vokst seg for langt eller at hornhinnen er for krum. Dermed klarer ikke øyet å fokusere lysstrålene fra langt hold. Dette kan vi korrigere slik at du ser helt klart og slipper plager.

Alderslangsynthet (presbyopi)

Alle mennesker får en aldersrelatert synsforandring før eller senere i livet. Våre øyne blir ganske enkelt eldre og mister sin elastisitet med tiden. Resultatet er at man får problemer med å se klart på nært hold, mens man ser bra på lang avstand. Samtidig plages man med trette øyne og kan lett få hodepine når øynene utsettes for belastning som bilkjøring eller mye lesing. Med alderen har den myke linsen i øyet blitt hardere og mindre elastisk. Det innebærer at øyet får problemer med å bryte lys som kommer fra nært hold. Lysstrålene treffer bak netthinnen i stedet for rett på. Når vi har korrigert feilene, ser du godt både på avstand og nært hold.

 

Skjeve hornhinner (astigmatisme)Ser visse sider av et objekt tåkete og uklart ut? Ser rette linjer ut til å være skjeve eller bøyde? Da har du antageligvis en astigmatisme. Dette er den vanligste synsfeilen og hører ofte sammen en annen synsfeil, for eksempel langsynt- eller nærsynthet. Det som skjer er at lysstrålene brytes i ulike lengder slik at de ikke treffer netthinnen på samme sted. Ting blir skjeve, bokstavene flyter eller blir doble, og du får ofte hodepine. Dessuten er det vanskelig å bedømme avstander. Alt dette kan vi korrigere – en gang for alle.

 
Bestill forundersøkelse

Gjennom vår grundige forundersøkelse finner vi den behandlingen som passer best for deg og din synsfeil.

Våre resultater

Vi i ABC Synskirurgi sender jevnlig inn alle våre resultater til Bausch & Lomb for evaluering. Dette gjør vi for å få ekstern vurdering av vårt arbeid.

Spørsmål og svar om synskirurgi

Vi gir deg svar på noen av de aktuelle spørsmålene forbundet med en øyeoperasjon.