abc-synskirurgi

ABC-Synskirurgi

abc-synskirurgi

ABC-Synskirurgi

Glad jeg opererte øynene

Det skulle mye til for å overbevise den tidligere optikeren Birgit Sundal om at laseroperasjon var noe for henne. Etterpå ville hun ikke valgt annerledes.

Den aktive jenta fra Nord-Trøndelag utdannet seg først til optiker og jobbet fire år hos Krogh Optikk, før hun ble biostudent på fulltid. På fritiden er hun aktiv, særlig på ski og med løping.

– Jeg liker veldig godt å trene ute i friluft. Men det var i forbindelse med håndballen at jeg først begynte med linser. Da var jeg vel rundt 15 år og hadde brukt briller siden jeg var 11, forteller Birgit.

 

Fra briller og linser til laser

Selv om hun har byttet litt på å bruke linser og briller, har hun brukt linser mesteparten av tiden. For noen år siden begynte hun imidlertid å slite litt med linsebruken.

For de aller fleste fungerer linser veldig godt, men enkelte kan oppleve problemer med tørrhet, særlig hvis inneluften om vinteren er tørr.

 

Bestill time til forundersøkelse.

 

– Selv valgte jeg å bruke brillene stadig oftere, og nesten alltid når jeg var på jobb. Kombinasjonen med briller og linser krevde også mye planlegging. Jeg måtte alltid tenke gjennom hva jeg skulle gjøre etter jobb.

 

Les: Kan min synsfeil korrigeres med laser?

 

Lang prosess

Hun begynte å leke med tanken om at en laseroperasjon ville gi henne friheten hun ønsket seg. Men selv om hun var trygg på både fagpersoner og metode, var modningsprosessen lang.

– Jeg kan ikke helt sette ord på hvorfor, men for meg var terskelen høy og jeg trengte lang tid før jeg var klar. Selv om det er et aldri så trygt og enkelt inngrep, så hadde jeg en naturlig skepsis. Til slutt var det en kollega som fikk henne til å bestille time til en forundersøkelse hos ABC Synskirurgi, som er Krogh Optikks samarbeidspartner på området.

 

– Her traff jeg øyelege Thilesen og han bare oste av kunnskap, trygghet og erfaring. Det var veldig tillitsvekkende og gjorde at jeg følte meg veldig sikker på hans vurderinger og de resultater han mente jeg kunne forvente av synskirurgi, forteller Birgit.

 

Thilesen mente at jeg ville kunne se uten briller eller linser i mange år fremover, men at jeg på et tidspunkt antagelig ville trenge lesebriller eller progressive briller, forteller Birgit.

 

Les: Få større frihet med laserbehandling

 

Positiv erfaring

– Da dagen kom var jeg litt nervøs, men det roet seg da jeg ble tatt godt i mot av personalet, fikk smertestillende dråper på øynene og tilbud om en beroligende tablett. Selve inngrepet gikk veldig raskt og greit. Det var ikke smertefullt i det hele tatt – bare litt ubehagelig. Litt på samme måte som hos tannlegen, sier Birgit. Hun merket at synet ble bedre umiddelbart etter operasjonen.

 

Den virkelige aha-opplevelsen kom et par timer etter at hun kom hjem

– Jeg sto på verandaen hjemme og plutselig kunne jeg se hvordan det faktisk så ut! Jeg kunne til og med se hva alle naboene hadde på verandaen, smiler Birgit fornøyd.

 

Tiden etter operasjonen har vært helt smertefri og ukomplisert for Birgit. Hun er i dag veldig glad for at hun opererte synet og synes at livet er litt enklere uten briller og linser.

– Jeg har aldri tvilt på at jeg tok et riktig valg. Kirurgen hos ABC Synskirurgi har jeg fått så stor tillit til at jeg føler meg helt trygg på å anbefale laseroperasjon hos ham også til andre, avslutter den tidligere optikeren.

 

Bestill time til forundersøkelse.