abc-synskirurgi

ABC-Synskirurgi

abc-synskirurgi

ABC-Synskirurgi

Etter behandling

Laseroperasjon:

Etter en laseroperasjon skal du holde deg i ro hjemme resten av dagen, gjerne sittende i en god stol. Vennligst ikke legg deg for å sove før ut på kvelden.

Kort tid etter laseroperasjonen kan det føles som om du har et rusk i øyet. Dette kan medføre at tårene renner. Det pleier å hjelpe hvis du lukker øyene litt. Prøv å unngå kniping av øyelokkene de første dagene. Unngå å gni deg i øyet.

Behold beskyttelsesbrillen på til neste morgen og deretter om nettene i 2-4 uker. Dette for å forhindre at du gnir deg i øyet når du sover.

Øyedråpene skal brukes fra første dag. Vask hendene før du bruker dråpeflasken. Legg deg ned og trekk ned nedre øyelokk. Drypp en dråpe i øyet og lukk så øyelokkene forsiktig igjen i ett minutt. Unngå kontakt mellom flasken og øyelokkskanten.

Unngå støvete og røykfylte lokaler i ca. en måned.

Du bør unngå å svømme / dykke under vann de første ukene etter laseroperasjonen.

Bruk vernebriller den første tiden når du spiller fotball, hockey, tennis, squash el. I samme tidsrom unngå situasjoner der man kan beregne fall som f.eks. slalåm og brettkjøring. Annen idrett som eks. aerobics / løp kan man begynne med når øyet kjennes komfortabelt.

Husk å bruke kunstig tårevæske – dette for å unngå tørrhetsplager etter laseroperasjonen.

Øyeoperasjon – RLE (Bytte av øyelinse):

Ta det med ro resten av dagen. Normal aktivitet kan gjenoptas dagen etter i de fleste tilfeller. Følg utlevert dryppeskjema.
Bestill forundersøkelse

Gjennom vår grundige forundersøkelse finner vi den behandlingen som passer best for deg og din synsfeil.

Passer synskirurgi for alle?

Vi liker å si at vi kan hjelpe alle som ikke ser perfekt. Er du over 18 år med stabil brillestyrke de siste to årene, kan du mest sannsynlig ta en øyeoperasjon. 

Spørsmål og svar om synskirurgi

Vi gir deg svar på noen av de aktuelle spørsmålene forbundet med en øyeoperasjon.