Om oss

ABC Synskirurgi utfører skånsomme øyebehandlinger. Kontakt oss for en uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe deg.

Kontakt oss

ABC Synskirurgi ble etablert i 2002. Dr. Thilesen hadde allerede på den tiden opparbeidet seg god erfaring med laseren på Rikshospitalet i Oslo. Dr. Thielsen har bred kompetanse, stor interesse og lang erfaring med synskirurgi. Det naturlige stedet å plassere klinikken var i Larvik. Etter mange års drift og flere tusen gjennomførte operasjoner, finner du nå ABC Synskirurgi i Oslo og i Sandefjord. Vi har mange dyktige fagpersoner involvert i den daglige driften.

Vi ser frem til å møte deg – velkommen!

Kontakt oss på 800 80 222.

Vår klinikk i Sandefjord

Vår klinikk i Oslo

Våre ansatte

Trond Thilesen

Kirurg, spesialist i øyesykdommer

Dr. Trond Thilesen har lang erfaring med laserkirurgi – både som kirurg og kunde. Det faktum at han er operert med samme teknologi som vi benytter i våre klinikker, betyr mye for vår tro på utstyret.

Dr .Thilesen ble uteksaminert fra The Royal College of Surgeons i Irland i 1987. Han har tilbrakt et år i Libanon med de norske FN-styrkene, og han jobbet på øyeavdelingen på Rikshospitalet fra 1994 hvor han i 1997 fikk sin spesialistgodkjenning. Dr. Thilesen har blitt flittig benyttet av leverandører av utstyr til å presentere sine resultater. ABC Synskirurgi er også en referanseklinikk i Norden. Det betyr at andre kirurger som vil starte opp, har muligheten til å komme og lære av Thilesen.

Tore Viksand

Optiker MSc

Tore Viksand er en dyktig optiker med 25 års erfaring, og han har en mastergrad i klinisk optometri fra Salus University, Philadelephia i USA.

I 10 år har han jobbet for øyelege Trond Thilesen i ABC Synskirurgi. Tore jobber nå hovedsakelig i Oslo, men er også å treffe hos ABC i Sandefjord. I tillegg møter du Tore som optiker hos Krogh Optikk i Sandefjord.

Simon Dørheim

Optiker MSc

Simon Dørheim er en kompetent optiker med et stort faglig engasjement. Han har en mastergrad i optometri fra Universitetet i Sørøst-Norge på Kongsberg og har bred klinisk erfaring etter å ha arbeidet i over 20 år som optiker.


Du kan treffe Simon både hos ABC Synskirurgi i Sandefjord, der han jobber for øyelege Trond Thilesen og hos Krogh Optikk Tønsberg.

Margareta Børresen

Sykepleier

Margareta Børresen treffer du hovedsakelig i Sandefjord. Hun er sykepleier og har vært ansatt siden 2006. Margareta bistår kirurgen under operasjonene og bidrar til å trygge pasientene med sin rolige og trygge måte å være på. Med sin lange erfaring med øyeoperasjoner er hun også en viktig ressurs i ABC Synskirurgi.

Anita Johansson Haaland

Klinikkansvarlig

Anita Johansson Haaland er klinikkansvarlig for avdelingene i Oslo og Sandefjord, men stasjonert i Sandefjord.

Anita er ofte den første du møter når du kommer til klinikken i Sandefjord.

Maria Ørbeck

Sekretær

Maria Ørbeck treffer du i resepsjonen vår i Sandefjord. Hun er sekretær og har vært ansatt siden 2008. Maria har bred kunnskap om synskirurgi og kan veilede deg både over telefon og når du møter henne i Sandefjord.

Kjersti Nilsen

Sekretær

Kjersti Nilsen treffer du i resepsjonen vår i Oslo. Hun er sekretær og har vært ansatt i flere år hos ABC Synskirurgi. Kjersti tar imot deg på operasjonsdagen og vil hjelpe deg med spørsmål, både over telefon og når du møter henne i Oslo.

Gjennom vår forundersøkelse finner vi den behandlingen som passer best for deg

Maria Skappel Holzweiler

“Jeg ville absolutt anbefalt andre å gjøre det samme. Det eneste jeg angrer på, er at jeg ikke opererte øynene før.”

Les mer her

Praktisk informasjon

Ved forundersøkelsen blir du undersøkt grundig av optikere med mastergrad, som har spesialisert seg innenfor feltet refraktiv kirurgi. De bruker ca 90 minutter og vil etter dette kunne anbefale hvilken metode som er best for deg.

Dersom du er uegnet for refraktiv kirurgi, vil du informeres om dette. Ved forundersøkelsen benytter vi dråper som utvider pupillen din. Derfor anbefaler vi at du ikke kjører bil, og at du har solbriller tilgjengelig.

Praktisk informasjon før behandling

 • Kontaktlinser: Dersom du bruker kontaktlinser, må du gå uten dette den siste uken før forundersøkelsen. Dette for at hornhinnen skal være stabil og for å oppnå best mulig resultat

 • Øyelokkshygiene: Du vil bli godt informert i øyelokkshygiene som skal gjennomføres siste uken før operasjon ved forundersøkelsen

 • Vennligst ikke bruk aftershave/parfyme på operasjonsdagen da dette inneholder alkohol og kan påvirke resultatet

 • Ta på varme klær: Våre operasjonssaler holder 19C og kan oppleves som kalde. Unngå klær som loer

 • C-vitaminkur: Du vil bli bedt om å ta en vitaminkur i forkant av laseroperasjonen

Forundersøkelse pris

 • Forundersøkelse kr. 950,-

 • Lasek kr. 25 000,-

 • IntraLase kr. 39 000,-

 • RLE fra kr. 39 000,- til kr. 65 000,-

Vi kan tilby betalingsordning via Resurs Bank, ta kontakt med oss for mer informasjon.Tlf: 800 80 222

Lurer du på hva som venter deg under behandling hos ABC-synskirurgi? Her vil du få et innblikk i hva som venter deg når du skal ha en øyeoperasjon hos oss.

To ulike øyeoperasjoner

Vi deler våre behandlinger inn i 2 hovedgrupper; LASER og RLE (linsebytte). Hvilken metode som benyttes, avhenger av hva som kommer frem under forundersøkelsen. Ved begge metodene benytter vi markedets nyeste og beste teknologi for å komme trygt frem til det beste sluttresultatet.

Dette skjer under øyebehandling

 • Først vil du bli tatt godt i mot av vårt personale, før sykepleieren går gjennom hva som venter deg og svarer på eventuelle spørsmål

 • Deretter vil du etter kort tid bli med inn på operasjonsstuen for operasjon. Denne varer mellom 15 – 25 minutter, avhengig av type operasjon

 • Etter laserbehandlingen ligger du og hviler i ca 30 minutter, før en av oss vil skal snakke med deg om tiden etter behandling

Etter RLE-operasjon kan du normalt reise hjem rett etterpå. Du får med mørke beskyttelsesbriller og informasjon om øyedråper og hvordan du skal dryppe deg i tiden etter operasjonen.

Det er en rekke ting man bør tenke på etter øyebehandlinger. Hvordan skal man forholde seg til søvn, trening og etterbehandling? Her en noen enkle instrukser på hva man må huske på.

Etter laseroperasjon

Etter en laseroperasjon skal du holde deg i ro hjemme resten av dagen, gjerne sittende i en god stol. Vennligst ikke legg deg for å sove før ut på kvelden. Kort tid etter laseroperasjonen kan det også føles som om du har et rusk i øyet. Dette kan medføre at tårene renner.

Behold beskyttelsesbrillen på til neste morgen og deretter om nettene i 2-4 uker. Dette for å forhindre at du gnir deg i øyet når du sover.

Øyedråpene skal brukes fra første dag. Vask hendene før du bruker dråpeflasken. Legg deg ned og trekk ned nedre øyelokk. Drypp en dråpe i øyet og lukk så øyelokkene forsiktig igjen i et minutt. Unngå kontakt mellom flasken og øyelokkskanten. Husk også å bruke kunstig tårevæske – dette for å unngå tørrhetsplager etter laseroperasjonen.

Hvordan trene etter laserbehandling?

Etter laserbehandling bør man bruk vernebriller den første tiden når man spiller fotball, hockey, tennis, squash el. I samme tidsrom unngå situasjoner der man kan beregne fall som f.eks. slalåm og brettkjøring. Annen idrett som eks. aerobics/løp kan man begynne med når øyet kjennes komfortabelt.

Unngå dette i tiden etter laseroperasjon

 • Unngå å gni deg i øyet

 • Unngå kniping av øyelokkene de første dagene

 • Unngå kontakt mellom øyedråpe-flasken og øyelokkskanten

 • Unngå støvete og røykfylte lokaler i ca. en måned

 • Unngå å svømme/dykke under vann de første ukene etter laseroperasjonen

Øyeoperasjon – RLE (bytte av øyelinse)

Ta det med ro resten av dagen. Normal aktivitet kan gjenopptas dagen etter i de fleste tilfeller. Følg utlevert dryppeskjema.