Laserbehandling

Tenk deg en regnværsdag uten dugg og vann på brillene eller følelsen av å våkne med et perfekt syn. Topp moderne teknologi og vår dyktig kirurg gjør det mulig å få et klart syn nesten uansett utgangspunkt.

Hvem kan ta laseroperasjon?

 • Vi kan hjelpe de fleste som ikke ser perfekt

 • Er du over 18 år med stabil brillestyrke de siste to årene, kan du opereres

 • Med laser kan vi effektivt korrigere synsfeil fra ÷8 til +4

 • Det finnes andre metoder som gjør at vi også kan korrigere styrker utover dette

 • Er du over 50 år og sliter med å se klart på nært hold, kan et skifte av selve øyelinsen hjelpe


Det finnes noen ganske få tilfeller der øyekirurgi ikke kan utføres, og iblant oppstår forhold som gjør at en operasjon må utsettes. Dette avklares etter nærmere konsultasjon hos oss.

Les om laseroperasjonen til Maria Skappel Holzweiler hos ABC Synskirurgi her.

Laseroperasjon - trygt og enkelt

For oss i ABC Synskirurgi er målet å gjøre prosessen for alle som ønsker å få korrigert synet, så enkelt og vennlig som mulig. Laseroperasjon på øye er heller ikke vondt. Opplevelsen av smerte er individuell, men flertallet av våre kunder beskriver våre metoder som smertefrie.

Vår øyekirurg, Dr. Trond Thilesen, nyter stor faglig anerkjennelse og stiller med lang erfaring fra tusener av øyeoperasjoner, og vi har det mest moderne utstyret innen laserkirurgisk behandling.

Forundersøkelse før laseroperasjon

Forundersøkelsen er ditt første møtet med våre øyespesialister. En grundig synsundersøkelse gir oss en oversikt over synet ditt og hvilke muligheter du har for å korrigere det.

Vi går gjennom resultatene sammen før vi anbefaler operasjonsmetode.

Du får full oversikt over hva det vil koste, og vi avtaler time for operasjon i nærmeste fremtid - som regel opereres begge øynene samtidig.

Hvor lang tid tar det å få godt syn etter laseroperasjon?

 • Fra du kontakter oss for å få time til forundersøkelse, til du har fått nytt syn, behøver det ikke gå mer enn et par uker

 • Selve inngrepet er over på noen minutter

 • Med Lasik kan begge øynene opereres samtidig

 • Du behøver bare å hvile resten av dagen – neste dag kan du jobbe som normalt

Hva koster laseroperasjon?

De fleste synskorrigeringer koster mellom 24.000 og 39.000 kroner. Du vil få en eksakt pris når vi har gjennomført forundersøkelsen.

Som kunde hos Krogh Optikk og medlem i fordelsprogrammet Krogh+, får du 15% på laserbehandling hos oss i ABC Synskirurgi.

Se prisoversikt for behandlinger her.

Les ofte stilte spørsmål om øyeoperasjon her.

Bestill time til forundersøkelse her

Praktisk informasjon

Ved forundersøkelsen blir du undersøkt grundig av optikere med mastergrad, som har spesialisert seg innenfor feltet refraktiv kirurgi. De bruker ca 90 minutter og vil etter dette kunne anbefale hvilken metode som er best for deg.

Dersom du er uegnet for refraktiv kirurgi, vil du informeres om dette. Ved forundersøkelsen benytter vi dråper som utvider pupillen din. Derfor anbefaler vi at du ikke kjører bil, og at du har solbriller tilgjengelig.

Praktisk informasjon før behandling:

  • Kontaktlinser: Dersom du bruker kontaktlinser, må du gå uten dette den siste uken før forundersøkelsen. Dette for at hornhinnen skal være stabil og for å oppnå best mulig resultat

  • Øyelokkshygiene: Du vil bli godt informert i øyelokkshygiene som skal gjennomføres siste uken før operasjon ved forundersøkelsen

  • Vennligst ikke bruk aftershave/parfyme på operasjonsdagen da dette inneholder alkohol og kan påvirke resultatet

  • Ta på varme klær: Våre operasjonssaler holder 19C og kan oppleves som kalde. Unngå klær som loer

  • C-vitaminkur: Du vil bli bedt om å ta en vitaminkur i forkant av laseroperasjonen

Forundersøkelse pris:

 • Forundersøkelse kr. 950,-

 • Lasek kr. 30 000,-

 • IntraLase kr. 43 000,-

 • RLE fra kr. 49 000,- til kr. 70 000,-

Vi kan tilby betalingsordning via Resurs Bank, ta kontakt med oss for mer informasjon.

Tlf: 800 80 222

Lurer du på hva som venter deg under behandling hos ABC-synskirurgi? Her vil du få et innblikk i hva som venter deg når du skal ha en øyeoperasjon hos oss.

To ulike øyeoperasjoner

Vi deler våre behandlinger inn i 2 hovedgrupper; LASER og RLE (linsebytte). Hvilken metode som benyttes, avhenger av hva som kommer frem under forundersøkelsen. Ved begge metodene benytter vi markedets nyeste og beste teknologi for å komme trygt frem til det beste sluttresultatet.

Dette skjer under øyebehandling

 • Først vil du bli tatt godt i mot av vårt personale, før sykepleieren går gjennom hva som venter deg og svarer på eventuelle spørsmål

 • Deretter vil du etter kort tid bli med inn på operasjonsstuen for operasjon. Denne varer mellom 15 – 25 minutter, avhengig av type operasjon

 • Etter laserbehandlingen ligger du og hviler i ca 30 minutter, før en av oss vil skal snakke med deg om tiden etter behandling

Etter RLE-operasjon kan du normalt reise hjem rett etterpå. Du får med mørke beskyttelsesbriller og informasjon om øyedråper og hvordan du skal dryppe deg i tiden etter operasjonen.

Det er en rekke ting man bør tenke på etter øyebehandlinger. Hvordan skal man forholde seg til søvn, trening og etterbehandling? Her en noen enkle instrukser på hva man må huske på.

Etter laseroperasjon

Etter en laseroperasjon skal du holde deg i ro hjemme resten av dagen, gjerne sittende i en god stol. Vennligst ikke legg deg for å sove før ut på kvelden. Kort tid etter laseroperasjonen kan det også føles som om du har et rusk i øyet. Dette kan medføre at tårene renner.

Behold beskyttelsesbrillen på til neste morgen og deretter om nettene i 2-4 uker. Dette for å forhindre at du gnir deg i øyet når du sover.

Øyedråpene skal brukes fra første dag. Vask hendene før du bruker dråpeflasken. Legg deg ned og trekk ned nedre øyelokk. Drypp en dråpe i øyet og lukk så øyelokkene forsiktig igjen i et minutt. Unngå kontakt mellom flasken og øyelokkskanten. Husk også å bruke kunstig tårevæske – dette for å unngå tørrhetsplager etter laseroperasjonen.

Hvordan trene etter laserbehandling?

Etter laserbehandling bør man bruk vernebriller den første tiden når man spiller fotball, hockey, tennis, squash el. I samme tidsrom unngå situasjoner der man kan beregne fall som f.eks. slalåm og brettkjøring. Annen idrett som eks. aerobics/løp kan man begynne med når øyet kjennes komfortabelt.

Unngå dette tiden etter laseroperasjon

  • Unngå å gni deg i øyet

  • Unngå kniping av øyelokkene de første dagene

  • Unngå kontakt mellom øyedråpe-flasken og øyelokkskanten

  • Unngå støvete og røykfylte lokaler i ca. en måned

  • Unngå å svømme/dykke under vann de første ukene etter laseroperasjonen

Øyeoperasjon – RLE (Bytte av øyelinse):

Ta det med ro resten av dagen. Normal aktivitet kan gjenopptas dagen etter i de fleste tilfeller. Følg utlevert dryppeskjema.