Trond Thilesen: øyekirurg med detaljer i fokus

Øyekirurg Trond Thilesen fant karriereveien sin tidlig.

– Øyet har alltid fascinert meg. Jeg begynte med briller da jeg var syv år, husker godt første gang jeg så en autorefraktor, apparatet som kunne måle synet mitt. Da var jeg 14 år og bodde i Bahrain. Omtrent på samme tid husker jeg å ha lest i bladet Det Beste om en revolusjonerende teknikk for å behandle nærsynthet, den gang bare en drøm. Senere lot jeg meg engasjere av en bok om øyesykdommer, og under medisinstudiet merket jeg fort at de to ukene på øyeavdelingen var de jeg likte best.

Siden det har Trond blitt en høyt respektert øyekirurg med særinteresse for laserkirurgi og refraktiv intraokulær kirurgi, dette som ledd i behandling av nærsynthet, langsynthet, skjeve hornhinner og alderslangsynthet. Da Rikshospitalet fikk sin første øyelaser, var nettopp Thilesen en av de sentrale i arbeidet.

Laseroperasjon av øyet: topp teknologisk utstyr

Thilesen er interessert i nye tekniske innretninger. Industrien utvikler stadig ny teknologi, kunsten er å følge denne utviklingen og vite hva som er det beste.

– Som fagansvarlig for en liten uavhengig kirurgisk klinikk er jeg privilegert til å kunne fritt ta i bruk ny teknologi som gagner våre pasienter.

Trond var selv nærsynt og i 2009 la han seg under laseren som forvandlet livet fra å være brilleavhengig, til i dag å være brillefri. Det var viktig for ham å bli operert på den samme laserplattformen som han selv disponerer i Sandefjord og Oslo.

Dr. Trond Thilesen

– Jeg må kunne anbefale det jeg driver med, og det kan jeg! Jeg er strålende fornøyd med resultatet.

Laserkirurg med øye for detaljer

Foruten studiene i Irland har Trond bodd eller jobbet over hele verden; England, Libanon, Singapore, Holland og Bahrain. Han ble født i Japan, men har nå slått seg til ro i Larvik. Der kobler han av med matlaging og baking.

– Man må være veldig grundig og detaljfokusert i denne jobben, og jeg ser at den personligheten gjenspeiles når jeg for eksempel baker. Eksempelvis kan jeg bruke lang tid på å lage perfekte symmetriske mønstre på en pai. For meg er det avkoblende!

I tillegg er Trond opptatt av å holde seg i god fysisk form, for å være så skjerpet og klar som mulig.

– Kunden skal få det beste av det beste. Derfor jobber jeg alltid for å være skjerpet og faglig oppdatert, og samarbeide godt med det dyktige teamet hos ABC. Belønningen er å se en smilende pasient dagen etter operasjonen som sier «hvorfor har jeg ikke gjort dette før?»