Laseroperasjon øye

IntraLase laseroperasjon er mer skånsom og tryggere enn tidligere teknologi. Etter å ha tatt i bruk denne metoden, ser vi raskere tilheling og bedre sluttresultater.

IntraLase øyelaseroperasjon

IntraLase er en femtosecond laser som vi benytter til å forberede hornhinnen til styrkeendringen. Dette er teknologi på høyeste nivå i forbindelse med øyeoperasjoner. Slik fungerer det:

 • Først lager IntraLase bobler i hornhinnen på en forhåndsinnstilt dybde, slik at det blir et jevnt mønster over hele hornhinnen (vanligvis 100um)

 • Videre vil lokket løftes og foldes tilbake, for å gjøre det klart for styrkeendringen. (Styrkeendringen må foregå i det dypereliggende laget i øyet for at synsendringene skal vedvare)

 • Deretter kommer Wavefront-laseren inn i bildet. Den fjerner vev i hornhinnen tilsvarende den styrkeendringen vi ønsker

IntraLase + Wavefront Laser er markedets beste behandling. Den gir oss de beste resultatene samtidig som sikkerheten er på topp. På denne måten får man en skånsom persontilpasset laseroperasjon, som tar hensyn til individuelle forskjeller.

Les ofte stilte spørsmål om øyeoperasjon

Laseroperasjon risiko - en skånsom behandling

For å opprettholde en skånsom laseroperasjon, sørger vi for to vesentlige sikkerhetsfaktorer. Disse er eyetracker og irisgjenkjenning.

 • Eyetracker følger øyets bevegelser under laseroperasjonen. Dersom øyet sklir en millimeter ut fra fokuspunktet, vil laseren straks kompensere for dette. Glir øyet over 3 mm ut av posisjon, vil laseren stoppe slik at kirurgen kan stille inn fokus på nytt. Eyetrackeren følger bevegelser i alle retninger, også høyde og rotasjon.

 • Irisgjenkjenning er at irisen fotograferes på forundersøkelsen. Under laseren hentes dette bildet frem og sammenlignes med det aktuelle øyet. Det vil da være helt umulig å behandle feil øye/kunde. Sannsynligheten for å finne to like iris er 1 til 20 milliarder – og så mange øyne finnes ikke på jorden.


Teneo – Personlig synstilpasning

Vår laser Teneo har den siste teknologien på markedet og har Wavefront-teknologi. Wavefront betyr at man på forhånd kartlegger små synsfeil i øyet, foruten den vanlige brillestyrken. Behandlingen blir derfor skreddersydd og personlig tilpasset akkurat ditt syn.

Premium laseroperasjon

ABC Synskirurgi var den første klinikken i Skandinavia som gikk til anskaffelse av Teneo laser - en trygg og sikker laser som behandler synet ditt med den største presisjon.

Siste generasjon excimer laser er fra Technolas/Bausch & Lomb. Laseren er meget bra, og den er merkbart raskere enn tidligere lasere. Siste generasjon eyetracker følger øyets små bevegelser og sikrer både irisgjenkjennelse og en perfekt posisjonering av behandlingen. Dette gjør at behandlingen går raskt og effektivt.

Vi er stolte av å kunne tilby premium laserbehandling med denne laseren!

Pris laseroperasjon øye - hva koster det?

Priser IntraLase laseroperasjon:

Forundersøkelse kr. 950,- IntraLase kr. 43 000,-.

Vi kan tilby betalingsordning via Resurs Bank, ta kontakt med oss for mer informasjon.

Tlf: 800 80 222

Se prisoversikt for behandlinger her

Hvor raskt etter laseroperasjonen kan jeg drive sport?

Etter laseroperasjon:

Du kan trene allerede dagen etter en laseroperasjon, men du bør unngå kontaktsport og lignende der det er lett å få noe på øyet. I mange situasjoner kan dette løses ved å bruke en vernebrille under trening. Spør oss gjerne spesifikt om din sport under forundersøkelsen.

Etter RLE/ICL:

Du kan være normalt fysisk aktiv dagen etter operasjonen, men du kan ikke trene hardt den første uken. Før du trener kontaktsport, bør det gå 4 uker. Spør oss gjerne spesifikt om din sport under forundersøkelsen.

Les om ICL her.

Lasek/PRK - en rimeligere laserbehandling

Lasek/PRK blir også kalt overflatebehandling og er i praksis samme type teknologi. Dette er en rimeligere laserbehandling, da den krever minimalt med engangsutstyr for å gjennomføre operasjonen. For noen øyne er også denne behandlingen den beste, og vi vil da anbefale denne etter forundersøkelsen. Slik fungerer laseroperasjonen:

 • Først bedøves overflaten av hornhinnen (epitelet) med øyedråper, før den myknes opp med alkohol i 20 sekunder

 • Deretter skrapes eller børstes den vekk

 • Etter dette vil synskorreksjonen foregå på samme måte som de to foregående metodene

Dette er en grovere metode enn de to foregående. Hovedforskjellen her er at det skal kun være det ytterste laget som fjernes. Ulempen er sterkt ubehag i de nærmeste dagene samt at synet tar lang tid før det stabiliseres.

Les mer om linsebytteoperasjon her.

Praktisk informasjon

Ved forundersøkelsen blir du undersøkt grundig av optikere med mastergrad, som har spesialisert seg innenfor feltet refraktiv kirurgi. De bruker ca 90 minutter og vil etter dette kunne anbefale hvilken metode som er best for deg.

Dersom du er uegnet for refraktiv kirurgi, vil du informeres om dette. Ved forundersøkelsen benytter vi dråper som utvider pupillen din. Derfor anbefaler vi at du ikke kjører bil, og at du har solbriller tilgjengelig.

Praktisk informasjon før behandling

 • Kontaktlinser: Dersom du bruker kontaktlinser, må du gå uten dette den siste uken før forundersøkelsen. Dette for at hornhinnen skal være stabil og for å oppnå best mulig resultat

 • Øyelokkshygiene: Du vil bli godt informert i øyelokkshygiene som skal gjennomføres siste uken før operasjon ved forundersøkelsen

 • Vennligst ikke bruk aftershave/parfyme på operasjonsdagen da dette inneholder alkohol og kan påvirke resultatet

 • Ta på varme klær: Våre operasjonssaler holder 19C og kan oppleves som kalde. Unngå klær som loer

 • C-vitaminkur: Du vil bli bedt om å ta en vitaminkur i forkant av laseroperasjonen

Forundersøkelse pris:

 • Forundersøkelse kr. 950,-

 • Lasek kr. 30 000,-

 • IntraLase kr. 43 000,-

 • RLE fra kr. 49 000,- til kr. 70 000,-

Vi kan tilby betalingsordning via Resurs Bank, ta kontakt med oss for mer informasjon. Tlf: 800 80 22

Lurer du på hva som venter deg under behandling hos ABC-synskirurgi? Her vil du få et innblikk i hva som venter deg når du skal ha en øyeoperasjon hos oss.

To ulike øyeoperasjoner

Vi deler våre behandlinger inn i 2 hovedgrupper; LASER og RLE (linsebytte). Hvilken metode som benyttes, avhenger av hva som kommer frem under forundersøkelsen. Ved begge metodene benytter vi markedets nyeste og beste teknologi for å komme trygt frem til det beste sluttresultatet.

Dette skjer under øyebehandling

 • Først vil du bli tatt godt i mot av vårt personale, før sykepleieren går gjennom hva som venter deg og svarer på eventuelle spørsmål

 • Deretter vil du etter kort tid bli med inn på operasjonsstuen for operasjon. Denne varer mellom 15 – 25 minutter, avhengig av type operasjon

 • Etter laserbehandlingen ligger du og hviler i ca 30 minutter, før en av oss vil skal snakke med deg om tiden etter behandling

Etter RLE-operasjon kan du normalt reise hjem rett etterpå. Du får med mørke beskyttelsesbriller og informasjon om øyedråper og hvordan du skal dryppe deg i tiden etter operasjonen.

Det er en rekke ting man bør tenke på etter øyebehandlinger. Hvordan skal man forholde seg til søvn, trening og etterbehandling? Her en noen enkle instrukser på hva man må huske på.

Etter laseroperasjon

Etter en laseroperasjon skal du holde deg i ro hjemme resten av dagen, gjerne sittende i en god stol. Vennligst ikke legg deg for å sove før ut på kvelden. Kort tid etter laseroperasjonen kan det også føles som om du har et rusk i øyet. Dette kan medføre at tårene renner.

Behold beskyttelsesbrillen på til neste morgen og deretter om nettene i 2-4 uker. Dette for å forhindre at du gnir deg i øyet når du sover.

Øyedråpene skal brukes fra første dag. Vask hendene før du bruker dråpeflasken. Legg deg ned og trekk ned nedre øyelokk. Drypp en dråpe i øyet og lukk så øyelokkene forsiktig igjen i et minutt. Unngå kontakt mellom flasken og øyelokkskanten. Husk også å bruke kunstig tårevæske – dette for å unngå tørrhetsplager etter laseroperasjonen.

Hvordan trene etter laserbehandling?

Etter laserbehandling bør man bruk vernebriller den første tiden når man spiller fotball, hockey, tennis, squash el. I samme tidsrom unngå situasjoner der man kan beregne fall som f.eks. slalåm og brettkjøring. Annen idrett som eks. aerobics/løp kan man begynne med når øyet kjennes komfortabelt.

Unngå dette tiden etter laseroperasjon

  • Unngå å gni deg i øyet

  • Unngå kniping av øyelokkene de første dagene

  • Unngå kontakt mellom øyedråpe-flasken og øyelokkskanten

  • Unngå støvete og røykfylte lokaler i ca. en måned

  • Unngå å svømme/dykke under vann de første ukene etter laseroperasjonen


Øyeoperasjon – RLE (Bytte av øyelinse):

Ta det med ro resten av dagen. Normal aktivitet kan gjenopptas dagen etter i de fleste tilfeller. Følg utlevert dryppeskjema.