ICL - implantable contact lens

ICL er en forkortelse for «implantable contact lens», og er en linse som kan implanteres inne i øyet mellom iris (den fargede delen av øyet) og øyets naturlige linse for å korrigere nærsynthet, langsynthet og skjeve hornhinner.

ICL-linsen kan forbli i øyet livet ut, men kan også fjernes, for eksempel ved behov for en grå stær-operasjon. Siden linsen ligger inne i øyet, vil den ikke tørke ut, bli skitten eller kunne kjennes slik som noen opplever at vanlige kontaktlinser gjør. Med ICL kan vi faktisk korrigere nærsynthet opp til -20D, langsynthet opp til +16D og skjeve hornhinner opp til -6D.

Denne behandlingen er spesielt egnet for personer med tynne hornhinner, høye styrker, tørre øyne eller hos personer som av andre årsaker er lite egnet for laseroperasjon.

Operasjonen er rask og smertefri. Først får du øyedråper som bedøver øyet og utvider pupillen. Når øyet er godt bedøvet, lager kirurgen et lite snitt i kanten av hornhinnen hvor ICL-linsen så injiseres inn. Til slutt justerer kirurgen ICL-linsen slik at den ligger perfekt mellom iris og din egen naturlige linse i øyet. Det mikroskopiske snittet lukkes av seg selv etter operasjonen.

Pris for ICL

Fra kr 59 000,-.

Praktisk informasjon

Ved forundersøkelsen blir du undersøkt grundig av optikere med mastergrad, som har spesialisert seg innenfor feltet refraktiv kirurgi. De bruker ca 90 minutter og vil etter dette kunne anbefale hvilken metode som er best for deg.

Dersom du er uegnet for refraktiv kirurgi, vil du informeres om dette. Ved forundersøkelsen benytter vi dråper som utvider pupillen din. Derfor anbefaler vi at du ikke kjører bil, og at du har solbriller tilgjengelig.

Praktisk informasjon før behandling

 • Kontaktlinser: Dersom du bruker kontaktlinser, må du gå uten dette den siste uken før forundersøkelsen. Dette for at hornhinnen skal være stabil og for å oppnå best mulig resultat

 • Øyelokkshygiene: Du vil bli godt informert i øyelokkshygiene som skal gjennomføres siste uken før operasjon ved forundersøkelsen

 • Vennligst ikke bruk aftershave/parfyme på operasjonsdagen da dette inneholder alkohol og kan påvirke resultatet

 • Ta på varme klær: Våre operasjonssaler holder 19C og kan oppleves som kalde. Unngå klær som loer

 • C-vitaminkur: Du vil bli bedt om å ta en vitaminkur i forkant av laseroperasjonen

Forundersøkelse pris

 • Forundersøkelse kr. 950,-

 • Lasek kr. 30 000,-

 • IntraLase kr. 43 000,-

 • RLE fra kr. 49 000,- til kr. 70 000,-

Vi kan tilby betalingsordning via Resurs Bank, ta kontakt med oss for mer informasjon.Tlf: 800 80 222

Lurer du på hva som venter deg under behandling hos ABC-synskirurgi? Her vil du få et innblikk i hva som venter deg når du skal ha en øyeoperasjon hos oss.

To ulike øyeoperasjoner

Vi deler våre behandlinger inn i 2 hovedgrupper; LASER og RLE (linsebytte). Hvilken metode som benyttes, avhenger av hva som kommer frem under forundersøkelsen. Ved begge metodene benytter vi markedets nyeste og beste teknologi for å komme trygt frem til det beste sluttresultatet.

Dette skjer under øyebehandling

 • Først vil du bli tatt godt i mot av vårt personale, før sykepleieren går gjennom hva som venter deg og svarer på eventuelle spørsmål

 • Deretter vil du etter kort tid bli med inn på operasjonsstuen for operasjon. Denne varer mellom 15 – 25 minutter, avhengig av type operasjon

 • Etter laserbehandlingen ligger du og hviler i ca 30 minutter, før en av oss vil skal snakke med deg om tiden etter behandling

Etter RLE-operasjon kan du normalt reise hjem rett etterpå. Du får med mørke beskyttelsesbriller og informasjon om øyedråper og hvordan du skal dryppe deg i tiden etter operasjonen.

Det er en rekke ting man bør tenke på etter øyebehandlinger. Hvordan skal man forholde seg til søvn, trening og etterbehandling? Her en noen enkle instrukser på hva man må huske på.

Etter laseroperasjon

Etter en laseroperasjon skal du holde deg i ro hjemme resten av dagen, gjerne sittende i en god stol. Vennligst ikke legg deg for å sove før ut på kvelden. Kort tid etter laseroperasjonen kan det også føles som om du har et rusk i øyet. Dette kan medføre at tårene renner.

Behold beskyttelsesbrillen på til neste morgen og deretter om nettene i 2-4 uker. Dette for å forhindre at du gnir deg i øyet når du sover.

Øyedråpene skal brukes fra første dag. Vask hendene før du bruker dråpeflasken. Legg deg ned og trekk ned nedre øyelokk. Drypp en dråpe i øyet og lukk så øyelokkene forsiktig igjen i et minutt. Unngå kontakt mellom flasken og øyelokkskanten. Husk også å bruke kunstig tårevæske – dette for å unngå tørrhetsplager etter laseroperasjonen.

Hvordan trene etter laserbehandling?

Etter laserbehandling bør man bruk vernebriller den første tiden når man spiller fotball, hockey, tennis, squash el. I samme tidsrom unngå situasjoner der man kan beregne fall som f.eks. slalåm og brettkjøring. Annen idrett som eks. aerobics/løp kan man begynne med når øyet kjennes komfortabelt.

Unngå dette i tiden etter laseroperasjon

 • Unngå å gni deg i øyet

 • Unngå kniping av øyelokkene de første dagene

 • Unngå kontakt mellom øyedråpe-flasken og øyelokkskanten

 • Unngå støvete og røykfylte lokaler i ca. en måned

 • Unngå å svømme/dykke under vann de første ukene etter laseroperasjonen

Øyeoperasjon – RLE (bytte av øyelinse)

Ta det med ro resten av dagen. Normal aktivitet kan gjenopptas dagen etter i de fleste tilfeller. Følg utlevert dryppeskjema.